SUPER UNO

ΦΡΙΤΕΖΑ SUPER UNO
Περιγραφή Προϊόντος

Η φριτέζα Super Uno ΑΜ3021 θα σας επιτρέψει να ετοιμάσετε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες σε ελάχιστο χρόνο! Η υψηλή της χωρητικότητα 1,5 κιλού την καθιστά ιδανική για την φροντίδα μίας οικογένεια 4-6 ατόμων. Επίσης, είναι εύκολη στη χρήση και μπορείτε να παρακολουθείτε το μαγείρεμα χωρίς να ανοίξετε το καπάκι. Διαθέτει αποσπώμενο αντικολλητικό κάδο που καθαρίζεται.

Κωδικός Προιόντος: AM3021

  • Χωρητικότητα λαδιού: 2,2L
  • Χωρητικότητα φαγητού: 1,5Kg
  • Φίλτρο κατά των οσμών
  • Αυτόματο άνοιγμα το καπακιού με το πάτημα ενός κουμπιού
  • Ρυθμιζόμενος θερμοστάτης
  • Μεγάλο παράθυρο παρακολούθησης των φαγητών
  • Ισχύς: 1800W

 

 

 

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Τα παναρισμένα τρόφιμα δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στο καλάθι. Το κουρκούτι θα μπλεχτεί γύρω από τα σύρματα του καλαθιού και θα κολλήσει. Χαμηλώστε πρώτα το καλάθι μέσα στο λάδι. Φοράτε γάντια όταν τοποθετείτε τα παναρισμένα τρόφιμα απευθείας στο λάδι.
Μπορείτε να μαγειρέψετε στη φριτέζα όλα τα είδη τροφίμων: λαχανικά, κρέας, ψάρι, θαλασσινά, φρούτα. Μπορείτε να ετοιμάσετε επιδόρπια με τη φριτέζα σας: τηγανίτες, ντόνατς, φρούτα.
Αποθηκεύστε το λάδι στη φριτέζα με το καπάκι κλειστό, διατηρώντας το έτσι φρέσκο και καθαρό. Εάν η φριτέζα δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποθηκεύστε το λάδι σε ξεχωριστό δοχείο και καθαρίστε τη φριτέζα.
Ποτέ μην αναμιγνύετε διαφορετικά έλαια, καθώς κάθε τύπος λαδιού έχει διαφορετική θερμοκρασία τηγανίσματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει γαλακτωματοποίηση και βρασμό των ελαίων κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Ο χρόνος που απαιτείται για να ζεσταθεί το λάδι διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και το μέγεθος. Αν έχετε ένα μοντέλο με σταθερό δοχείο ή ένα με αφαιρούμενο δοχείο μπορεί να έχει διαφορά. Ο μέσος χρόνος για όλα τα μοντέλα πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 18 λεπτά. Η ενδεικτική λυχνία θερμοκρασίας θα είναι αναμμένη κατά τη διάρκεια που η φριτέζα θερμαίνεται. Το φως θα σβήσει όταν η φριτέζα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Τα μεταλλικά φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται μεταξύ 35 και 50 τηγανισμάτων ανάλογα με το μοντέλο (ο δείκτης δείχνει πότε πρέπει να αλλάξει το φίλτρο). Τα φίλτρα αφρού πρέπει να αλλάζονται μετά από 20 τηγανίσματα. Εάν τηγανίζετε ψάρια συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό φίλτρο και να αλλάζετε το λάδι μετά τη χρήση. Τα φίλτρα Waterclean από ίνες άνθρακα πρέπει να πλυθούν μετά από 80 χρήσεις (αναγεννάται μετά από κάθε πλύση). Το σύστημα Pure Air είναι ένα μόνιμο σύστημα που δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί ποτέ.
Το λάδι στη φριτέζα σας πρέπει να αλλάζεται το πολύ μετά από 10 χρήσεις. Το ηλιέλαιο και το αραχιδέλαιο πρέπει να αλλάζονται μετά από 5 χρήσεις ή εάν ακούσετε το λάδι να τσιτσιρίζει (αυτό σημαίνει ότι υπάρχει νερό στο λάδι). Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του λαδιού, φιλτράρετέ το τακτικά. Μπορεί να χρειαστεί να το αλλάξετε πιο συχνά εάν τηγανίζετε ψάρια, θαλασσινά ή παναρισμένα τρόφιμα. - Αφήστε το να δράσει για 1 ώρα χωρίς να το ζεστάνετε. • Κιτρικό οξύ: - Βράστε 1/2 λίτρο νερό, - Προσθέστε 25g κιτρικού οξέος και αφήστε το να ενεργήσει για 15 λεπτά • Ειδικό προϊόν αφαίρεσης αλάτων για πλαστικούς βραστήρες: ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αδειάστε το βραστήρα και ξεπλύνετε 5 ή 6 φορές. Επαναλάβετε, εάν είναι απαραίτητο. Για να καθαρίσετε το φίλτρο σας από τα άλατα (ανάλογα με το μοντέλο): • Βυθίστε το φίλτρο σε λευκό ξύδι ή σε αραιωμένο κιτρικό οξύ. • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ άλλη μέθοδο αφαίρεσης αλάτων εκτός από τη συνιστώμενη.
Το λάδι πρέπει να σουρωθεί / ή να φιλτραριστεί (με τη χρήση φίλτρων χαρτιού ή τουλπάνι ή τρυπητή κουτάλα) αφού κρυώσει και μετά από κάθε χρήση. Αυτό θα διατηρήσει το λάδι καθαρό. Το λάδι που χρησιμοποιείται για τα ψάρια θα πρέπει να αποθηκεύεται ξεχωριστά.
α) Το λάδι δεν είναι αρκετά ζεστό. Εάν έχετε ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί στη σωστή ρύθμιση για το φαγητό που μαγειρεύετε. Εάν η μονάδα σας δεν διαθέτει ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, βεβαιωθείτε ότι το φως στη φριτέζα έχει σβήσει, αυτό σας υποδεικνύει ότι το λάδι είναι έτοιμο για τηγάνισμα. β) Το καλάθι περιέχει μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Τηγανίστε τα τρόφιμα σε μικρότερες ποσότητες (ιδιαίτερα τα κατεψυγμένα τρόφιμα) για καλύτερα αποτελέσματα. γ) Δεν τηγανίσατε το φαγητό αρκετά. Αυξήστε τον χρόνο μαγειρέματος μερικά λεπτά, σηκώστε το καλάθι για να ελέγξετε πόσο τραγανο είναι.
α) Η φριτέζα γέμισε πέρα από τη μέγιστη στάθμη (είτε με λάδι είτε με φαγητό στο καλάθι τηγανίσματος). Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού. Στο δοχείο επισημαίνεται το ελάχιστο και το μέγιστο επίπεδο. β) Έχετε βάλει «βρεγμένα» τρόφιμα στο λάδι. Στεγνώστε το φαγητό τελείως ή αφαιρέστε τυχόν πάγο από τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα τηγανίσετε.
Χρησιμοποιήστε λίπος που συνιστάται για τηγάνισμα. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνουμε ακόρεστα φυτικά έλαια. Ποτέ μην αναμιγνύετε διαφορετικούς τύπους λαδιού στη φριτέζα σας γιατί μπορεί να έχουν διαφορετικά σημεία βρασμού. Εάν χρησιμοποιείτε στερεό φυτικό λίπος: • Τεμαχίστε το και λιώστε το σε ένα μπολ (στους 150 °C) πριν το βάλετε στη φριτέζα σας. • Ποτέ μην λιώσετε το στερεό λίπος στο καλάθι της φριτέζας σας. Ποτέ μην τοποθετείτε στερεό λίπος απευθείας στο καλάθι τηγανίσματος.
Οι δυσάρεστες οσμές μπορεί να οφείλονται σε λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ή/και σε κορεσμένο φίλτρο που πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε λάδι ή φίλτρο ή και τα δύο.
Περάστε το παράθυρο με λίγο χυμό λεμονιού ή κόψτε μια πατάτα στη μέση και περάστε τη πάνω στο παράθυρο πριν τηγανίσετε.
Ανάλογα με το μοντέλο: α) Εξωτερικός έλεγχος καλαθιού (σας επιτρέπει να βυθίσετε το φαγητό στο καυτό λάδι με το καπάκι κλειστό για να αποφύγετε το πιτσίλισμα). β) Κρύο περίβλημα. γ) Σφραγισμένο Καπάκι που κλειδώνει, με αυτόματο άνοιγμα με ένα πάτημα. δ) Η φριτέζα σας είναι εφοδιασμένη με θερμικό περιοριστή για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση (ξηρός βρασμός). Αυτός ο περιοριστής είναι επαναρυθμιζόμενος για όλα τα ημι-επαγγελματικά μοντέλα. Εάν η συσκευή δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι ο περιοριστής δεν έχει ενεργοποιηθεί.
Το δοχείο της φριτέζας πρέπει να είναι κρύο και γεμάτο πριν από κάθε χρήση και η συσκευή πρέπει να αποσυνδεδεμένη. Μετά από μερικές χρήσεις, θα πρέπει να συμπληρώσετε λάδι για να ρυθμίσετε το επίπεδο. Πάντα να το κάνετε αυτό με τη συσκευή αποσυνδεδεμένη και κρύα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τη φριτέζα χωρίς λάδι ή μαγειρικό λίπος.
Υπάρχουν συνήθως δύο δείκτες στη δεξαμενή: ελάχιστο και μέγιστο. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, μην υπερβαίνετε το μέγιστο επίπεδο και μην χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι από το ελάχιστο επιτρεπτό.
Μόλις το λάδι θερμανθεί στη σωστή θερμοκρασία τηγανίσματος (η ενδεικτική λυχνία είναι σβηστή). Επιλεγμένα μοντέλα περιλαμβάνουν έναν θερμοστάτη πολλαπλών θέσεων που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες θερμοκρασίες μαγειρέματος. Η κατώτερη θέση ρυθμίζει το λάδι σε περίπου 170°C/338°F, η υψηλότερη θέση στους 190°C/374°F. Η χαμηλότερη ρύθμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν τηγανίζετε πιο ευαίσθητα τρόφιμα που δεν αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες (μανιτάρια, μερικά είδη ψαριών). Η υψηλότερη ρύθμιση προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για ξεροτηγανισμένα τσιπς, κρέας, κατεψυγμένα τρόφιμα, λαχανικά κλπ.
Συνιστούμε να περιορίσετε τη θερμοκρασία τηγανίσματος για τις πατάτες στους 170°C (338°F)
Αφήστε τη φριτέζα να κρυώσει εντελώς. Αδειάστε το λάδι σε ξεχωριστό δοχείο. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να φιλτράρετε το λάδι ή να το αντικαταστήσετε με καινούργιο. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το καπάκι της φριτέζας (ανατρέξτε στις ειδικές οδηγίες του μοντέλου). Το καπάκι πρέπει να καθαρίζεται με ζεστό σαπουνόνερο και να στεγνώνει εντελώς. Κάποια καπάκια μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο πιάτων (ανατρέξτε στις οδηγίες του συγκεκριμένου μοντέλου). • Αλλάξτε το φίλτρο (ανατρέξτε στις οδηγίες του συγκεκριμένου μοντέλου). • Το αφαιρούμενο δοχείο (σε επιλεγμένα μοντέλα) πρέπει να καθαριστεί με ζεστό σαπουνόνερο και να στεγνώσει καλά. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά απορρυπαντικά. Τα αφαιρούμενα κύπελλα είναι επίσης ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Μην ξεχάσετε να αποστραγγίσετε τη βαλβίδα σας αν είναι εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος. Τα σταθερά δοχεία θα πρέπει να σκουπιστούν με χαρτί κουζίνας για να καθαριστούν όσο το δυνατόν περισσότερα τα υπολείμματα ελαίου. Ποτέ μην βυθίζετε τη φριτέζα, το καλώδιο ή το βύσμα στο νερό. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη φριτέζα σε στεγνό νεροχύτη και να τη γεμίσετε μέχρι τη μέση με νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ένα απαλό σφουγγάρι ή μια βούρτσα κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το εσωτερικό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν υπερχειλίζει στο εξωτερικό της φριτέζας ή πάνω από το στοιχείο θέρμανσης. Αδειάστε το νερό και ξεβγάλετε μόνο το εσωτερικό, στεγνώστε καλά. Η εξωτερική επιφάνεια όλων των φριτέζων μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό σφουγγάρι. Αυτό συνιστάται μετά από κάθε χρήση.
Αλλάζετε τακτικά το λάδι (8-10 χρήσεις). Αφαιρείτε τα καμένα σωματίδια από το κάτω μέρος της φριτέζας (υπολείμματα μαγειρέματος) μετά από κάθε χρήση, για να διατηρήσετε το λάδι σε καλύτερη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλάξτε τακτικά (* σύμφωνα με το μοντέλο) ή καθαρίστε το φίλτρο: εάν αυτό δεν γίνει, το φίλτρο θα φράξει και θα αποτρέψει την αποστράγγιση του νερού κατά τη χρήση. Καθαρίζετε τακτικά τη φριτέζα σύμφωνα με τις προφυλάξεις που αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης.
Τοποθετήστε το χρησιμοποιημένο λάδι σε αεροστεγές δοχείο και απορρίψτε το (συμβουλευτείτε την τοπική υπηρεσία ανακύκλωσης, καθώς η συλλογή απορριμμάτων και η υποδομή διαφέρουν από τη μια περιοχή στην άλλη. Η ικανότητα επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών ποικίλλει ανάλογα με την τοπική υπηρεσία ανακύκλωσης). Μην το αδειάζετε στο νεροχύτη.
Μην αναμιγνύετε νερό και λάδι: όταν αναμειγνύονται και θερμαίνονται, η εξάτμιση του νερού προκαλεί πιτσίλισμα από το λάδι. Αν η φριτέζα κάνει θόρυβο, αυτό δείχνει ότι υπάρχει νερό. Ο θόρυβος προκαλείται από το νερό που εξατμίζεται. Από τη στιγμή που ακούτε αυτό το θόρυβο, αλλάξτε το λάδι. Εάν δεν αλλάξετε το λάδι, θα αρχίσει να πιτσιλάει.
Στα ημι-επαγγελματικά μοντέλα, μια δικλείδα ασφαλείας ενεργοποιείται εάν η φριτέζα θερμαίνεται χωρίς λάδι. Αφήστε τη συσκευή να κρυώσει. Χρησιμοποιείστε τη λειτουργία RESET στη βάση της συσκευής. ‒Οι συμβατικές cool wall φριτέζες δεν έχουν λειτουργία RESET. Επισκεφθείτε ένα εξουσιοδοτημένο service.
Το καπάκι δεν έχει κλείσει σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχει κλείσει σωστά. Για αφαιρούμενα καπάκια, βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλίσει στη θέση του. Το λάστιχο μπορεί να έχει χαλάσει. Επικοινωνήστε με ένα εξουσιοδοτημένο service για να το αντικαταστήσετε.
Η μπαταρία είναι άδεια. Αντικαταστήστε τη.
Chips με φρέσκιες πατάτες: - Βάλτε τα φρέσκα, άψητα τσιπ σε βραστό νερό για να απομακρυνθεί το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους. - Στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα στο καλάθι για 8 λεπτά. Βγάλτε τα έξω και περιμένετε τη φριτέζα να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, στη συνέχεια, τοποθετήστε το καλάθι των μαγειρεμένων chips μέσα στη φριτέζα για δύο ή τρία λεπτά για να ξεροτηγανιστούν. • Για κατεψυγμένα τσιπς: ποτέ μην τα βάζετε απευθείας στο καλάθι ή στη φριτέζα. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο πάγο και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας πριν τα βάλετε στο καυτό λάδι. • Για άλλα είδη τροφίμων: για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα, κόψτε τα σε κομμάτια που δεν είναι πολύ μεγάλα και ιδίου μεγέθους. • Προσθέστε το αλάτι ή τα καρυκεύματα σε απόσταση από τη φριτέζα για να μην πέσουν μέσα στο λάδι.
Οι ηλεκτρικές φριτέζες ελέγχονται από έναν θερμοστάτη που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το λάδι στη σωστή θερμοκρασία για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και η ανάφλεξη, γεγονός που τις καθιστά ασφαλέστερες. Οι περισσότερες φριτέζες έχουν επίσης ένα σύστημα θερμικής διακοπής για να σταματήσουν να λειτουργούν εάν υπερθερμανθούν. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν το παράθυρο παρακολούθησης έτσι ώστε τα φαγητά να είναι ορατά όταν τηγανίζονται, δροσερά τοιχώματα για να μην ζεσταίνονται τα εξωτερικά μέρη και τα καπάκια που κλείνουν ερμητικά και εμποδίζουν το λάδι να πετάγεται κατά το μαγείρεμα και να μειώνει τους κινδύνους διαρροών στην περίπτωση που η φριτέζα κτυπηθεί/ανατραπεί.
Στο λάδι έχει πέσει πολύ νερό. Είναι σημαντικό να στεγνώνετε εντελώς το φαγητό και να αφαιρείτε κάθε πάγο από τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα τηγανίσετε. Εάν υπάρχει πολύ νερό στο λάδι, το νερό θα εξατμιστεί και θα ωθήσει στο δρόμο του προς την επιφάνεια το λάδι, πιτσιλώντας.
Το αραχιδέλαιου/φυστικέλαιο έχει χαμηλότερο σημείο καπνού σε σχέση με τα περισσότερα φυτικά έλαια, οπότε μπορεί να καπνίσει ελαφρώς στις θερμοκρασίες τηγανίσματος. Παράγει επίσης μια ελαφριά γεύση που μπορεί να μην είναι επιθυμητή.
Το παναρισμένο φαγητό δεν πρέπει να τοποθετείται απευθείας στο καλάθι. Το κουρκούτι θα κολλήσει στα σύρματα του καλαθιού.
Το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται: το νερό θα εξατμιστεί και θα ωθήσει στο δρόμο του προς την επιφάνεια το λάδι, πιτσιλώντας. Πριν από το τηγάνισμα, αφαιρέστε πάντοτε την περίσσεια νερού από τα τρόφιμα για να διασφαλίσετε ότι η ποσότητα νερού στο λάδι διατηρείται στο ελάχιστο. Ποτέ μην ρίχνετε φαγητό (ιδιαίτερα κατεψυγμένα τρόφιμα) απευθείας μέσα στο καλάθι ή στη φριτέζα, καθώς ο πάγος θα γίνει νερό στο λάδι. Μην καλύπτετε το καλάθι τηγανίσματος με το καπάκι μετά τη χρήση, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει νερό συμπύκνωσης στη φριτέζα. Μην επιτρέπετε τα συμπυκνώματα από το καπάκι να πέσουν στη φριτέζα. Ποτέ μην αποθηκεύετε ή χρησιμοποιείτε τη φριτέζα έξω, καθώς αυτό δημιουργεί συμπυκνώματα. Τι πρέπει να κάνω εάν έχει ξεπεραστεί η ένδειξη μέγιστης πλήρωσης του δοχείου; Η φριτέζα δεν πρέπει ποτέ να λειτουργεί με επίπεδα λίπους που υπερβαίνουν το μέγιστο σημείο πλήρωσης, επειδή αυτό θα προκαλέσει υπερχείλιση. Αφαιρέστε το παραπάνω λίπος χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα υλικά που μπορούν να ανακτηθούν ή να ανακυκλωθούν. Αφήστε τη σε ένα τοπικό σημείο συλλογής αστικών αποβλήτων.
Μεταβείτε στην ενότητα "Αξεσουάρ" της ιστοσελίδας για να βρείτε εύκολα ό, τι χρειάζεστε για την συσκευή σας.
Βρείτε λεπτομερέστερες πληροφορίες στην ενότητα "Εγγύηση" της ιστοσελίδας.