PRINCIPIO PLUS

PRINCIPIO PLUS

Η καφετιέρα φίλτρου Principio+ έχει μοντέρνο σχεδιασμό με inox λεπτομέρειες. Διαθέτει χωρητικότητα 1,25 λίτρων και διατηρεί ζεστό τον καφέ σας για μισή ώρα. Διευκολύνει τις καθημερινές σας ασχολίες καθώς μπαίνει αυτόματα σε παύση λειτουργίας μετά από 30 λεπτά αδράνειας.

Κωδικός Προϊόντος: FG2641

  • Περιστρεφόμενη θήκη φίλτρου
  • Ευκολία στην χρήση: Ο διακόπτης λειτουργίας    βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της συσκευής 
  • Ισχύς: 1000W (230V)

 

 

 

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Ναι μπορείτε να βάλετε την κανάτα ή το θερμός της καφετιέρας στον φούρνο μικροκυμάτων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινο φίλτρο ή μόνιμο φίλτρο. Αυτά τα δύο είδη φίλτρων πωλούνται στα καταστήματα.
Την πρώτη φορά θέστε σε λειτουργία την καφετιέρα χωρίς καφέ, με μια κανάτα νερό για να την ξεπλύνετε.
Η θερμαινόμενη επιφάνεια χρησιμοποιείται για να κρατήσει τον καφέ στην απαιτούμενη θερμοκρασία ενόσω καφετιέρα παραμένει ανοικτή. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε καφετιέρες που έρχονται με ένα γυάλινο βάζο.
Η θερμαινόμενη επιφάνεια χρησιμοποιείται για να κρατήσει τον καφέ στην απαιτούμενη θερμοκρασία ενόσω καφετιέρα παραμένει ανοικτή. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε καφετιέρες που έρχονται με ένα γυάλινο βάζο.
Το νερό της βρύσης είναι ιδανικό.
Ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας, μπορείτε να το αγοράσετε από ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα.
Χρησιμοποιείστε το διάλυμα αφαίρεσης αλάτων ή λευκό ξύδι. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα αφαίρεσης αλάτων αραιωμένο σε μισό λίτρο νερό ή χρησιμοποιήστε 25cl λευκό ξύδι σε μισό λίτρο νερό. Ρίξτε το διάλυμα μέσα στη δεξαμενή νερού (χωρίς καφέ). Ανοίξτε την καφετιέρα (χωρίς καφέ). Μετά από 2 λεπτά κλείστε την χειροκίνητα. Αφήστε την καφετιέρα για μια ώρα. Ξανανοίξτε την καφετιέρα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Για να ξεπλύνετε την μηχανή ολοκληρώστε 2 πλήρεις κύκλους μόνο με νερό χωρίς καφέ. Επαναλάβετε όλη την διαδικασία αφαίρεσης αλάτων, εάν είναι απαραίτητο.
Τα θερμός δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων! Τα πλαστικά θερμός πρέπει να ξεπλένονται με ζεστό νερό αμέσως μετά τη χρήση. Ποτέ μην καθαρίζετε το θερμός με βούρτσα για το νεροχύτη ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές που μπορεί να προκαλέσουν την θραύση του γυαλιού. Ένα θερμός με μόνωση από ατσάλι μπορεί εύκολα να καθαριστεί με σφουγγαράκι πιάτων ή παρόμοιο αντικείμενο, ακόμα και στο εσωτερικό του.
Η γυάλινη κανάτα του καφέ και η υποδοχή του φίλτρου πρέπει να πλένονται στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων.
Είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται άλατα στην καφετιέρα σας. Ο καθαρισμός κατά τακτά διαστήματα βοηθά στην προστασία της καφετιέρας σας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση σταθερής ποιότητας καφέ με την πάροδο του χρόνου.
Η συχνότητα που πρέπει να καθαρίζετε την καφετιέρα σας από τα άλατα εξαρτάται από την σκληρότητα του νερού και το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την καφετιέρα. Οι παρακάτω είναι ενδείξεις συγκέντρωσης αλάτων: ο κύκλος του παρασκευής καφέ διαρκεί περισσότερο χρόνο, η συσκευή παράγει πολύ ατμό, κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο στο τέλος του κύκλου ή σταματά πριν τελειώσει. Πρέπει να καθαρίζετε την καφετιέρα ανά 20-40 κύκλους παρασκευής καφέ ή μία φορά το μήνα ανάλογα με την σκληρότητα του νερού.
Η ποσότητα αλεσμένου καφέ είναι πολύ μεγάλη. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μία μεζούρα καφέ (7 γραμμάρια) ανά κούπα. Ο αλεσμένος καφές είναι πολύ λεπτός ("αλεσμένος καφές τύπου Espresso"). Εάν χρησιμοποιείτε μόνιμο φίλτρο, μην χρησιμοποιείτε και φίλτρο χαρτιού. Ορισμένοι τύποι φίλτρου χαρτιού (για να φτιάξετε καφέδες με πιο πλούσιο σώμα) μπορεί να παρατείνουν τον χρόνο που χρειάζεται για να περάσει το νερό μέσα από το φίλτρο και τελικά να προκαλέσει υπερχείλιση του νερού.
Η καφετιέρα έχει πολλά άλατα. Θα πρέπει να τη καθαρίσετε από τα άλατα.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ίσως χρειαστεί να πατήσετε ξανά το κουμπί On / Off. Στα μοντέλα με χρονοδιακόπτη πρέπει να προγραμματιστεί το ρολόι.
Καθαρίστε τη βαλβίδα της υποδοχής φίλτρου με τρεχούμενο νερό, ενεργοποιώντας τη με το χέρι.
Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς: μπορείτε να αγοράσετε αλεσμένο καφέ φίλτρου από το σούπερ μάρκετ ( ανάλογα με το πόσο δυνατό τον θέλετε ή με ποια γεύση), μπορείτε να τον αλέσετε μόνοι σας ή μπορείτε να αγοράσετε από κατάστημα κόκκους καφέ και να σας τον αλέσουν για καφετιέρα φίλτρου.
Φυλάσσετε τον καφέ πάντα σε αεροστεγές δοχείο ή κλείστε τη σακούλα με κλιπ. Φυλάσσετε το δοχείο στο ψυγείο για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.
Μέτριο με ψιλό άλεσμα (αλλά όχι πολύ ψιλό).
Τα εσωτερικά κυκλώματα μαζεύουν άλατα, το νερό δεν ρέει σωστά και ρέει πολύ πιο αργά. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται στην έλλειψη τακτικού καθαρισμού από τα άλατα.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα υλικά που μπορούν να ανακτηθούν ή να ανακυκλωθούν. Αφήστε τη σε ένα τοπικό σημείο συλλογής αστικών αποβλήτων.
Μεταβείτε στην ενότητα "Αξεσουάρ" της ιστοσελίδας για να βρείτε εύκολα ό, τι χρειάζεστε για την συσκευή σας.
Βρείτε λεπτομερέστερες πληροφορίες στην ενότητα "Εγγύηση" της ιστοσελίδας.